Hírek

Különdíjas az NVA

Új kategóriát teremtve díjazta az EQ-Skill két éve futó Non-profit Vezetői Akadémiáját az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA).

Az Év Pro Bono kezdeményezése díj már korábban is létezett, de idén különdíjat hoztak létre, hogy elismerjék cégünk civil szervezetek számára megálmodott pro bono vezetőfejlesztő programját. 

„Díjazzuk az önkéntességet” hangzik az Önkéntességért Díj szlogenje, amelyet  8. alkalommal adtak át az év legkiemelkedőbb önkéntes programjainak elismeréseként. Az önkéntes munkára – legyen az egyéni, közösségi vagy szervezeti szintű – általában nagy tisztelettel és elismeréssel gondolunk, ám pusztán a nagyrabecsülés ritkán indít valódi cselekvésre. Az ÖKA olyan szakmai elismerési keretet hozott létre a díj által, amely valódi presztízzsel bíró visszajelzést jelent a nyertesek számára, így másoknak is példaként és motivációként szolgálhat, hogy megtegyék az első önkéntes lépéseket.

Idén a 2016-os Non-profit Vezetői Akadémia résztvevőinek javaslatára indultunk a pályázaton, és el is hoztuk az Év Pro Bono kezdeményezés kis- és középvállalkozásoknak létrehozott különdíját.

Az 12 tagot számláló szakmai zsűri, összesen 7 kategóriában választotta ki a legjobbakat a beérkezett civil és vállalati kezdeményezéseket bemutató pályázatok alapján. A győztesek kategóriánként:

Az Év Önkéntese 2016: Moll Tamás

Az Év Civilszervezeti Önkéntes Programja 2016: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület  

Az Év Intézményi Önkéntes Programja 2016: a Kanizsai Dorottya Kórház Önkéntes Programja

Az Év Vállalati Önkéntes Programja 2016: Hankook Tire Magyarország Kft.

Az Év Pro Bono kezdeményezése 2016. (pro bono, szakmai önkéntes programot működtető cégnek): GE Infrastructure Hungary Holding Kft.

Az Év Pro Bono kezdeményezése 2016.Kkv. különdíj 2016: EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft.

Az Év Közösségi Kezdeményezése 2016. (közönségdíj): Sakkozzuk ki! akciócsoport

A Non- Profit Vezetői Akadémiát 2015-ben azért hoztuk létre, hogy elérhetővé tegyük azokat a vezetői készségeket és képességeket, melyek által hatékonyabban tud működni vezető és szervezet egyaránt, olyan cégek számára, melyek erre külön anyagi keretet nem tudnak biztosítani. Egy öt alkalmas vezetőfejlesztő programot álmodtunk és valósítottunk meg, melyben 10 non-profit szervezet vezetőjét láttuk vendégül. Kifejezett célunk volt, hogy az NVA több ponton fejtse ki hatását. Fejlődjön a résztvevő vezetők vezetői önismerete, készségei és eszköztára, kapjanak választ valós szervezeti és/vagy vezetői problémáikra, elakadásaikra, a képzés során önmaguk is fejlesztő vezetővé válva adhassanak hathatósabb támogatást kollégáiknak. Másodlagos célként pedig szerettük volna, hogy a résztvevők között alakuljon ki egy olyan támogató kapcsolati háló, mely peer-mentoring, információ- és tudásmegosztó rendszerként működik tovább az NVA lezárása után is.

 

A 2015-ös program sikere után 2016-ban is megszerveztük az Akadémiát. Két év alatt összesen hat kollégánk vett részt a program valamelyik fázisában és összesen 20 különböző civil szervezet vezetőjének nyújtottunk segítséget 10 napon át, és nem állunk meg: az Akadémia jövőre is folytatódik!

Practify is, annak érdekében, hogy a résztvevők két tréning között is tudják gyakorolni a tanultakat, ezzel is elősegítve az elméleti tudás beépülését.

Az elmúlt két év tapasztalataiból kiindulva szeretnénk felhívni a többi kis és nagyvállalat figyelmét arra, hogy nem csak pénzzel, tárgyi adománnyal, hanem szaktudással is lehet és érdemes adni, fejleszteni, jobbá tenni - csak meg kell találni azt a befogadót, aki a kapottakat leginkább hasznosítani tudja. 

Óriási elismerést és motivációt jelent számunkra az ÖKA különdíja és büszkék vagyunk rá, hogy ott lehetünk ilyen nagyszerű díjazottak valódban értékteremtő programjai között!

 

Vissza az előző oldalra
EQ Skill 1022 Budapest,
Bimbó út 5.
Telefon: +36 1 950 6754
Lovas tréningek - példaadó projektszemle
Tréningek - amire büszkék vagyunk
Coaching - a komplex szemlélet jegyében
Hírek
Train the Trainer 2021

2021 júlis 20-21.-én nemzetközi képesítést adó, a Szervezetfejlesztők…

HorseDream TTT és HDPLW l

A Train The Trainer lovastréner képzés 22 éves nemzetközi hagyománnyal…

TrainTheTrainer 2017

 Az EAHAE képzési rendszerében akkreditált, a  Szervezetfejlesztők Magyarországi…

NVA 2017

 PÁLYÁZAT Az EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft.…

Különdíjas az NVA

Az Év Pro Bono kezdeményezése díj már korábban is létezett, de…

Még több hír »