Hagyományos egyéni vezetőfejlesztés

Szakmai stábunk a mai igen színes coaching-paletta egy speciális munkamódját kínálja, a szupervízió alapú coachingot. Ennek két fontos jellemzője a módszertani sokszínűség és az önreflektív tanulás előtérbe helyezése.

  • A módszertani sokszínűség azt jelenti, hogy nem egy speciális típusú módszertant és stílust próbál minden igényhez igazítani, hanem sokféle módszertannal, megközelítéssel dolgozik és mindig azt alkalmazza, amely az adott coaching partner és szituáció igényeinek leginkább megfelel.
  • Az önreflektív tanulás előtérbe helyezése pedig azt jelenti, hogy a szupervízió alapú coachingban a coaching általánosan elfogadott célkitűzései, munkamódszere és módszertani eszközeinek legszélesebb körű használata mellett nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai személyiség fejlesztésére, karbantartására, az önreflektív tanulás facilitálására.

A coaching személyközpontú, egyénre szabott tanácsadási és patronálási folyamat. Hasonlóan ahhoz, ahogy a sportban az edző segíti a sportolót abban, hogy képes legyen kihozni magából a személyes maximumot, a coach ugyancsak abban segít a vezetőnek, hogy megtalálja elakadásainak, dilemmáinak a forrását és képes legyen a saját fejlődési céljait illetve a hozzájuk vezető utakat megtalálni.

A coach nem ad direkt tanácsot, partnerét a saját megoldásaihoz segíti hozzá. A coach figyel, facilitál, feltárja és megerősíti azokat a belső erőket coaching partnerében, amelyeket a problémáitól nem lát, azaz a problémák elemzése helyett a megoldásra irányítja partnere figyelmét: segít másként látni dolgokat.

A coaching folyamat cél-  és eredményorientált: olyan struktúrált beszélgetések sorozata, amelyben a megbízó, a partner hozza a tartalmat – meghatározott fejlődési cél elérését, problémás helyzetet, gyakorlatot - a coach pedig biztosítja a vezető témájának feldolgozási módját, kereteit.
A közös munka esetfeldolgozáson keresztül történik, ami azt jelenti, hogy feldolgozás mindig a megbízó konkrét vezetői gyakorlatából, munkájából indul ki, és oda is csatol vissza a kitűzött fejlődési cél érdekében.

A sikeres coaching folyamat alapvető feltételei a kölcsönös bizalom és a coaching partner motiváltsága, elkötelezettsége a fejlődésre.

A coaching munkaformái:

  • Egyéni coaching során a coach a vezetővel egyénileg, négyszemközt dolgozik.
  • Team coachingról beszélünk, ha a résztvevők a munkájukban folyamatosan együttműködő, együtt dolgozó csapatot alkotnak és ennek a csapatnak a fejlesztésére kérik a coaching folyamatot.
  • Csoportos coachingot alkalmazunk, ha a résztvevők nem dolgoznak együtt, de van valamilyen közös témájuk, problémájuk vagy fejlesztési céljuk.

 

EQ Skill 1022 Budapest,
Bimbó út 5.
Telefon: +36 1 950 6754
Lovas tréningek - példaadó projektszemle
Tréningek - amire büszkék vagyunk
Coaching - a komplex szemlélet jegyében
Hírek
Train the Trainer 2021

2021 júlis 20-21.-én nemzetközi képesítést adó, a Szervezetfejlesztők…

HorseDream TTT és HDPLW l

A Train The Trainer lovastréner képzés 22 éves nemzetközi hagyománnyal…

TrainTheTrainer 2017

 Az EAHAE képzési rendszerében akkreditált, a  Szervezetfejlesztők Magyarországi…

NVA 2017

 PÁLYÁZAT Az EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft.…

Különdíjas az NVA

Az Év Pro Bono kezdeményezése díj már korábban is létezett, de…

Még több hír »